Volledig scherm
PREMIUM
de groot fresh group © Jan Zandee

Coke tussen de bananen, dreig-sms’jes en nu een handgranaat: hoe bang moet je zijn als je bij De Groot werkt?

HEDEL - Al langere tijd is fruithandel De Groot in Hedel serieus doelwit van drugsciminelen. Er kwamen angstaanjagende dreig-sms’jes binnen, medewerkers met de dood bedreigd en maandag werd als voorlopig dieptepunt een handgranaat op scherp gevonden voor de deur van een medewerker. Verslaggevers Pim Dikkers en Merel van Beers maakten in november dit verhaal over de dreiging aan het Hedelse bedrijf. 

Stel. Je werkt bij een bedrijf dat bananen importeert uit Zuid-Amerika. En dan stuit je plots op een lading tussen het fruit verstopte coke. Voor medewerkers van de Hedelse fruithandel De Groot is dat zo nu en dan de realiteit. Dan komt dit uit: uitgerekend de man die ervan wordt verdacht dat hij dreigde met het liquideren van een willekeurige werknemer van De Groot weet nu precies wie diezelfde medewerkers zijn. Je zou van minder doodsbang worden. 

  1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
    PREMIUM

    In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

    ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.