Hoge zorgkosten kunnen voor mensen met een laag inkomen betekenen dat ze zorg gaan mijden.
Volledig scherm
Hoge zorgkosten kunnen voor mensen met een laag inkomen betekenen dat ze zorg gaan mijden. © Getty Images

Collectieve verzekering voor zorgkosten nog altijd in de lift

KERKDRIEL/ZALTBOMMEL - De collectieve zorgverzekering blijft in trek bij mensen met een laag inkomen. Het aantal verzekerden steeg in 2020 tot 1205, een groei van 8,5 procent. 116 mensen maakten de overstap. ,,Er is heel goed reclame gemaakt via social media en ook mond-tot-mond-reclame werkte goed", concludeert de Maasdrielse wethouder Anita Sørensen. 

 1. Files in en rond Den Bosch eerder regel dan uitzondering; spits is een groot drama
  PREMIUM

  Files in en rond Den Bosch eerder regel dan uitzonde­ring; spits is een groot drama

  DEN BOSCH - Wie de afgelopen weken in de avondspits Den Bosch probeerde uit te komen, heeft het aan den lijve ondervonden. Het verkeer op de A2 naar het noorden en de aansluiting van de A59 tot knooppunt Empel staat muur- en muurvast. Het gevolg: bijna anderhalf uur om bijvoorbeeld van Den Bosch naar Zaltbommel te rijden. Dat de brug tussen Crèvecoeur en Hedel dicht is voor onderhoud, helpt niet echt.
 2. Burgemeester Maasdriel vraagt tijd voor onderzoek discutabele gronddeal
  PREMIUM

  Burgemees­ter Maasdriel vraagt tijd voor onderzoek discutabe­le gronddeal

  KERKDRIEL/AMMERZODEN - Zorgvuldigheid gaat wat burgemeester Henny van Kooten boven snelheid bij een onderzoek naar de omstreden deal met landbouwgrond in Ammerzoden. PvdA/GroenLinks en de VVD hadden gewild om de kwestie meteen in de raad te bespreken. Van Kooten wil de kwestie echter eerst goed beoordelen. ,,In de vragen is sprake van handel met voorkennis en oplichting. Misschien is het wel een integriteitskwestie?”