Volledig scherm
De koetserij in Kerkdriel © GoogleStreetview

Conflict rond koetserij Kerkdriel al voor vijfde keer voor de rechter

KERKDRIEL - De Raad van State boog zich gisteren voor de vijfde keer over wederom een nieuw bestemmingsplan van de gemeente Maasdriel voor de koetserij van Johan Haasnoot in de Paterstraat in Kerkdriel.

Een poging tot mediation tussen buurman Leon van Opijnen, de gemeente Maasdriel en Johan Haasnoot liep op niets uit. Van Opijnen klaagt al jaren over vrachtwagenlawaai en andere geluidoverlast van het bedrijf van Haasnoot. De toegangsweg naar de koetserij loopt pal langs het huis van de familie Van Opijnen.

De Raad van State heeft al enkele keren een bestemmingsplan naar de prullenbak verwezen. In een gerepareerd bestemmingsplan heeft de gemeente Maasdriel nu vastgelegd dat Haasnoot één keer per dag met een vrachtwagen van en naar zijn bedrijf mag rijden en vier keer heen en weer met een personenauto. ,,Ik ben er tevreden mee”, reageerde Haasnoot gisteren in Den Haag.

Controleren

Maar Van Opijnen vraagt zich af hoe de gemeente die maximaal tien bewegingen per dag denkt te gaan controleren. Dat lossen onze techneuten wel op, zei een woordvoerster van de gemeente Maasdriel. Koetserij Haasnoot heeft paarden-, trouw- en rouwkoetsen te huur. Het bedrijf heeft een geluidscherm geplaatst. De Raad van State beslist over enkele weken of het plan door de beugel kan.