Volledig scherm
Lovende woorden van burgemeester Peter Rehwinkel van Zaltbommel voor het bestuur van de Coöperatie Bommelerwaar. © Gemeente Zaltbommel

Coöperatie Bommelerwaar
in het zonnetje gezet

ZALTBOMMEL - Coöperatie Bommelerwaar, die de streek duurzamer wil maken, is gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zaltbommel in het zonnetje gezet. 

Burgemeester Rehwinkel sprak lovende woorden en nodigde de aanwezige bestuursleden uit om naar voren te komen. ,,Eén van de prachtige burgerinitiatieven die ik zag ontstaan, is die van de coöperatie Bommelerwaar. De komende twintig jaar gaat er veel veranderen. We zullen gebruik moeten maken van alternatieve energiebronnen. En u hebt een duidelijke focus: de Bommelerwaard energie-neutraal. De gemeente steunt uw mooie initiatief. Op het dak van de gemeentewerf liggen inmiddels zonnepanelen die dertig huishoudens van stroom voorzien. En meer collectieve zonnedaken volgen.” Tot slot bood hij het bestuur een symbolisch cadeautje aan: een duurzame deken, gemaakt van pet-flessen. ,,Iets om u lekker warm te houden.”