Op sociale media bieden in de Bommelerwaard diverse mensen zich aan om boodschappen te doen voor kwetsbare mensen die vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen.
Volledig scherm
Op sociale media bieden in de Bommelerwaard diverse mensen zich aan om boodschappen te doen voor kwetsbare mensen die vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen. © Brigit Groeneveld/BD

Coronavirus maakt Bommelerwaard behulpzaam en creatief

ZALTBOMMEL - Nu het openbare leven zo goed als plat ligt, ontstaan in de Bommelerwaard allerlei creatieve oplossingen om mensen te bereiken en te helpen. 

Zo bieden op sociale media studenten en scholieren zich aan om op kleine kinderen te passen. Op die manier willen ze mensen die bijvoorbeeld in de zorg werken helpen. Het is immers belangrijk dat zij kunnen gaan werken, ook nu de scholen dicht zijn. 

Ook stellen mensen zich via sociale media beschikbaar om kwetsbare mensen te helpen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen en die voor de deur te zetten. 

Vloggende pastores

Het pastoresteam van de Bommelerwaardse Franciscusparochie wil de gelovigen bereiken door te gaan vloggen. Roland Putman, Danny Hakvoort en pater Bertus Bus maken om de beurt een soort videodagboek. Ieder dag verschijnt er eentje online op de website. Pastoor Putman heeft inmiddels het spits afgebeten. 

Voor kinderen die zich vervelen

Het MuseumAtelier van het Stadskasteel in Zaltbommel schiet kinderen die zich thuis vervelen te hulp. Elke dag verschijnt er een geschiedenisfilmpje online op YouTube, te vinden onder MuseumAtelier Zaltbommel.  Deze filmpjes zijn door kinderen zelf gemaakt tijdens de Erfgoed-les ‘Bommelerwaard in Beeld’. Voor de creatieve kids staat er op de facebookpagina van het MuseumAtelier een 30-dagen tekenopdracht. 

Chefkok aan huis

Maar ook ondernemers zijn creatief. Enkele restaurants denken na over een bezorgdienst. En chefkok Roberto Hoeppe van De Eetgelegenheid in Zaltbommel is nu aan huis in te huren. 

Ook een slim idee of een bijzonder initiatief in de Bommelerwaard? Mail naar redactie.zaltbommel@bd.nl

  1. Grote zorgen om overvolle onderkomens arbeidsmigranten als besmettingshaarden corona
    PREMIUM

    Grote zorgen om overvolle onderko­mens arbeidsmi­gran­ten als besmet­tings­haar­den corona

    KERKDRIEL/WAARDENBURG - Er zijn grote zorgen over de krappe huisvesting van arbeidsmigranten en wat dat kan betekenen voor de verspreiding van corona. Helemaal net nu het werkseizoen voor ze begint. ,,Er ontstaan potentiële nieuwe besmettingshaarden’’, stelt vakbond FNV. En willekeurig controleren of er te veel arbeiders bij elkaar wonen is onverantwoord, vindt de gemeente Maasdriel.