Volledig scherm
Peter van den Heuvel (links) van Woonlinie en Willem Bijl van Woonservice Meander tekenen het voornemen om samen te gaan. © Woonlinie

Corporaties besluiten na korte verkering samen verder te gaan

ZALTBOMMEL/WERKENDAM De corporaties Woonlinie uit Zaltbommel en Meander Woonservice gaan per 1 januari 2021 samen. Daardoor ontstaat een corporatie van bijna 7.000 woningen in de gemeenten Altena en Zaltbommel. Peter van den Heuvel van Woonlinie gaat de nieuwe organisatie leiden.

De besprekingen over samenvoeging lopen sinds begin dit jaar. Woonlinie is de grotere van de twee met ruim 4.100 huurwoningen. Bij Meander werken 20 mensen. 

In een verklaring laten de twee voormannen van de corporaties, Van den Heuvel en oud-raadslid van Werkendam Willem Bijl, weten dat ze door de groei ‘goede, duurzame en betaalbare volkshuisvesting kunnen blijven bieden’.

Specialisatie

De fusie biedt volgens eigen zeggen bovendien ruimte voor specialisatie en is de organisatie minder kwetsbaar. Woonlinie heeft in het verleden Meander uit de brand geholpen door projecten over te nemen waarbij het Meander niet lukte om die te voltooien. Recent voorbeeld is een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een beperking in Andel. In Zaltbommel is Woonlinie sinds kort een soortgelijk complex aan het realiseren.

De twee corporaties hebben kantoren in Werkendam, Woudrichem en Zaltbommel. Die blijven open voor klanten.