Dat wordt zingen tijdens de onderwijsstaking: School Ammerzoden maakt carnavalskraker over lerarentekort

VIDEOAMMERZODEN - Kan een protestdag ook gezellig zijn? Wel als het aan het lerarenteam van basisschool De Schakel uit Ammerzoden ligt. Zij hebben al hun zorgen over de problemen in het onderwijs in een aanstekelijke carnavalskraker gegoten. 

Ammerzoden mag dan net buiten Brabant liggen, carnaval vieren kunnen ze er als de beste. Ieder jaar doen de leraren  als ‘De Juffen’ mee aan het lokale liedjesfestijn voor carnavalsnummers. ,,Dit jaar hebben we een lied gemaakt waarin we heel dicht bij onszelf zijn gebleven ", legt schooldirecteur Frank van Alphen uit. ,,Het nummer heet ‘Niemand voor de klas', en gaat over het lerarentekort en over de kunstgrepen die we toe moeten toepassen. Want ja, het speelt ook bij ons. Als er morgen een collega ziek wordt, hebben we niemand.”

Tuinman, kapster en kroegbaas

‘Niemand voor de klas’ heeft aanstekelijke muziek en de tekst spreek voor zich. In het dorp wordt gezocht naar personeel. De tuinman, de kapster, de kroegbaas, ze mogen allemaal les komen geven want anders staat er niemand voor de klas. 

De videoclip van het nummer is door De Schakel op YouTube gezet en gaat inmiddels onderwijsland door. Woensdag zijn er verspreid over het land diverse onderwijsmanifestaties. Hoewel het lied ’niemand voor de klas’ niet speciaal voor de actiedag gemaakt is, komt het nu wel uitstekend van pas. 

Volledig scherm
Voor de videoclip van 'Niemand voor de klas' heeft basisschool De Schakel uit Ammerzoden inzichtelijk gemaakt hoezeer de weegschaal overhelt. © Basisschool De Schakel Ammerzoden