Containerschip Jacobus langszij bij de onfortuinlijke chemicaliëntanker Synthese 21 in de nacht van 4 op 5 december op de Waal bij Zaltbommel.
Volledig scherm
PREMIUM
Containerschip Jacobus langszij bij de onfortuinlijke chemicaliëntanker Synthese 21 in de nacht van 4 op 5 december op de Waal bij Zaltbommel. © Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

De behulpzame schipper van de Jacobus

WERKENDAM/ZALTBOMMEL - Schipper Piet Vos van de Jacobus uit Werkendam heeft binnen tien dagen twee maal hulp verleend bij een tankschip dat op de Waal in de problemen kwam. Zaterdagavond 15 december assisteerde hij met zijn 135 meter lange containerschip bij het vlot trekken van de bij Zennewijnen gestrande tanker Eternity. Op 5 december schoot hij te hulp bij de aanvaring van de chemicaliëntanker Synthese 21 in dichte mist tegen de brug bij Zaltbommel.

  1. Zandbedrijven weg bij De Zandmeren? Maasdriel wil over half jaar weten of dat te doen is

    Zandbedrij­ven weg bij De Zandmeren? Maasdriel wil over half jaar weten of dat te doen is

    KERKDRIEL/HEDEL - Voor de zomer van 2023 moet duidelijk zijn of het mogelijk is om de twee zandbedrijven te verplaatsen die in Kerkdriel naast recreatiegebied De Zandmeren liggen. Maasdriel heeft met projectontwikkelaar Maasfront een overeenkomst gesloten om te onderzoeken of het kan. Door de verplaatsing komt er 20 hectare vrij voor woningbouw. Ook kan toerisme en recreatie langs de Maas verder worden ontwikkeld.