Al bijna zestien jaar woont Gerda Verwers in verzorgingshuis De Vaste Burcht in Rossum. Samen met bestuurder Jef Mol van Santé Partners heropent zij het verzorgingingtehuis door een steentje in een mozaïek te leggen.
Volledig scherm
Al bijna zestien jaar woont Gerda Verwers in verzorgingshuis De Vaste Burcht in Rossum. Samen met bestuurder Jef Mol van Santé Partners heropent zij het verzorgingingtehuis door een steentje in een mozaïek te leggen. © Roel van der Aa

De Vaste Burcht maakt het mogelijk dat stellen zo lang mogelijk bij elkaar blijven

ROSSUM - De Vaste Burcht heeft het aantal appartementen voor mensen met dementie verdubbeld tot dertig en ze zitten meteen al vol. Sterker nog: er is alweer een wachtlijst.

 1. Twintig inwoners maken bezwaar tegen ontsluitingsroute: ‘Plan is voor Maasdriel financieel te riskant’
  PREMIUM

  Twintig inwoners maken bezwaar tegen ontslui­tings­rou­te: ‘Plan is voor Maasdriel financieel te riskant’

  KERKDRIEL/HOENZADRIEL - Twintig inwoners van Kerkdriel en Hoenzadriel zijn het niet eens met de procedure die de Zuidelijke Ontsluitingsroute tussen de Provincialeweg en recreatiegebied De Zandmeren mogelijk moet maken. Ook zijn ze van mening dat de gemeente met de plannen voor de weg veel te grote financiële risico's neemt. Slordigheden zouden de gemeenschap miljoenen kunnen kosten.
 2. Vrijwilligers Vluchtelingenwerk willen niet mee naar nieuwe organisatie; ‘er gaat veel kennis en kunde verloren’
  PREMIUM

  Vrijwilli­gers Vluchtelin­gen­werk willen niet mee naar nieuwe organisa­tie; ‘er gaat veel kennis en kunde verloren’

  ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De ruim 30 vrijwilligers van Vluchtelingenwerk in de Bommelerwaard voelen er weinig voor om over te stappen naar de nieuwe organisatie die betrokken wordt bij de begeleiding van statushouders en vluchtelingen. Om welke organisatie het gaat, is nog niet bekend. Saillant detail: die organisatie moet over zes weken al aan de bak. De zorgen bij de politiek in Zaltbommel en Maasdriel zijn groot.