Volledig scherm
PREMIUM
De Brakelsestraat bij Delwijnen is bezaaid met het hout van de populieren die hier ruim dertig jaar mochten groeien. © copyright Marc Bolsius

De zaag erin

DELWIJNEN - Oké, ze trokken niet zo veel bekijks als de tweeduizend populieren die langs de A2 tussen Boxtel en Best het veld ruimden. Maar toch zal de Brakelsestraat bij Delwijnen er over een week heel anders uit zien. 

In opdracht van de gemeente is een begin gemaakt met het kappen van de bomen die hier ruim dertig jaar het landschap hebben bepaald. Volgens de gemeente zijn ze aan het einde van hun levensduur en neemt het risico toe dat er takken afbreken. Tijdens de werkzaamheden is de Brakelsestraat aan twee kanten afgesloten. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.