WIER - In Wier in Friesland heeft Defensie al een Smart-L radar staan. Er moet nog zo'n installatie komen om het luchtverkeer boven Nederland goed in de gaten te kunnen houden.
Volledig scherm
PREMIUM
WIER - In Wier in Friesland heeft Defensie al een Smart-L radar staan. Er moet nog zo'n installatie komen om het luchtverkeer boven Nederland goed in de gaten te kunnen houden. © Anton Kappers

Defensie kijkt naar Zaltbommel als nieuwe plek voor luchtmachtradar

ZALTBOMMEL - De luchtverdedigingsradar waarvoor Defensie na veel verzet in Herwijnen op zoek moet naar een andere plek, zou zo maar eens in de gemeente Zaltbommel kunnen worden neergezet. De gemeente heeft van Defensie een brief gekregen met de melding dat Zaltbommel tot het ‘verfijnde zoekgebied’ behoort. 

  1. Files in en rond Den Bosch eerder regel dan uitzondering; spits is een groot drama
    PREMIUM

    Files in en rond Den Bosch eerder regel dan uitzonde­ring; spits is een groot drama

    DEN BOSCH - Wie de afgelopen weken in de avondspits Den Bosch probeerde uit te komen, heeft het aan den lijve ondervonden. Het verkeer op de A2 naar het noorden en de aansluiting van de A59 tot knooppunt Empel staat muur- en muurvast. Het gevolg: bijna anderhalf uur om bijvoorbeeld van Den Bosch naar Zaltbommel te rijden. Dat de brug tussen Crèvecoeur en Hedel dicht is voor onderhoud, helpt niet echt.