WIER - In Wier in Friesland heeft Defensie al een Smart-L radar staan. Er moet nog zo'n installatie komen om het luchtverkeer boven Nederland goed in de gaten te kunnen houden.
Volledig scherm
PREMIUM
WIER - In Wier in Friesland heeft Defensie al een Smart-L radar staan. Er moet nog zo'n installatie komen om het luchtverkeer boven Nederland goed in de gaten te kunnen houden. © Anton Kappers

Defensie kijkt naar Zaltbommel als nieuwe plek voor luchtmachtradar

ZALTBOMMEL - De luchtverdedigingsradar waarvoor Defensie na veel verzet in Herwijnen op zoek moet naar een andere plek, zou zo maar eens in de gemeente Zaltbommel kunnen worden neergezet. De gemeente heeft van Defensie een brief gekregen met de melding dat Zaltbommel tot het ‘verfijnde zoekgebied’ behoort. 

  1. Rondje op ijsbaan Kerkdriel kan straks ook op skeelers

    Rondje op ijsbaan Kerkdriel kan straks ook op skeelers

    KERKDRIEL - IJsbaan De Griend in Kerkdriel is binnen twee jaar ook een interessante plek voor skeeleraars. De gemeente Maasdriel verkoopt de ondergrond van de ijsbaan aan de Stichting IJsbaan Maasdriel voor bijna een kwart miljoen euro. De stichting krijgt dat geld om de lekke folielaag te vervangen door een laag asfalt. De gemeente en de stichting hadden jarenlang een conflict over het herstel van de folie. Dat is op deze manier afgekocht, zo was in november al bekendgemaakt. Voorwaarde is, zo blijkt nu, dat de asfaltlaag voor eind 2024 moet zijn aangelegd.