Zo kan de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel er uit komen te zien. Rechtsboven ligt De Berm, de weg aan de zuidkant is de Hoorzik.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo kan de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel er uit komen te zien. Rechtsboven ligt De Berm, de weg aan de zuidkant is de Hoorzik. © Gemeente Maasdriel

‘Dik vet verlies’; Paddenstoelenbuurt is ‘te hoog gegrepen’ voor Maasdriel

KERKDRIEL - Hoe is het toch mogelijk dat de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel zo’n enorm tekort oplevert? Op die vraag wil het CDA Maasdriel graag antwoord, maar wethouder Peter de Vries kwam daar niet mee tijdens de commissie ruimte. Die cijfers krijgen de raadsleden nog, hoogstwaarschijnlijk vertrouwelijk.

  1. Radbraken en in een vat de Waal in; de schepenbank Zaltbommel strafte keihard
    PREMIUM

    Radbraken en in een vat de Waal in; de schepen­bank Zaltbommel strafte keihard

    ZALTBOMMEL/TIEL - Jenneken Hendricx uit Zaltbommel had al niet zo’n beste reputatie. Haar bijnaam was niet voor niets de Doodskist. In 1641 moet ze in het stadhuis voor de rechtbank verschijnen. Er hing haar nogal wat boven het hoofd, blijkt uit de stukken over het proces. Het Regionaal Archief Rivierenland biedt een inkijkje in drie eeuwen criminaliteit in de Bommelerwaard. En in de gruwelijke straffen die daar tegenover stonden.