Volledig scherm
Deelnemers van de Bommelerwaardse Avondvierdaagse op de dijk bij Hoenzadriel. © Bertjan Kers/BD

Doek valt voor Avondvierdaagse Bommelerwaard

ZALTBOMMEL - Na meer dan veertig jaar zet het Rode Kruis Bommelerwaard definitief een punt achter de organisatie van de Bommelerwaardse Avondvierdaagse. Reden: te weinig gekwalificeerde mensen die het evenement willen organiseren en begeleiden. 

De editie 2019 werd om die reden al afgeblazen. Toen hoopte het Rode Kruis Bommelerwaard dat zich alsnog geschikte mensen zouden melden. Maar nu, een half jaar later, blijkt dat er toch te weinig animo is. ,,Er hebben zich wel wat mensen gemeld die hand- en spandiensten willen verrichten, maar helaas bleef het daarbij", laat het Rode Kruis weten. ,, Er zijn mensen nodig die de marsleiding op zich kunnen nemen, en die een bestuur willen vormen.”

Echte trekkers

Dat bestuur is nodig omdat het Rode Kruis het niet meer toestaat dat een afdeling een avondvierdaagse organiseert. Hiervoor moet een speciale stichting opgericht worden. Op zich is dat geen probleem, meldt het Rode Kruis, want dat is bijvoorbeeld ook gebeurd voor de bekende bloesemtocht. ,,Maar daarvoor heb je wel echte trekkers nodig.”

De Bommelerwaardse Avondvierdaagse, die altijd in mei werd gehouden, trok de laatste jaren zo'n 1500 deelnemers, vooral van basisscholen. De eerste etappe startte altijd in Kerkdriel en de slotdag was altijd in Zaltbommel. De tweede en derde etappe waren steeds op andere plaatsen in de streek en deden onder andere Rossum, Hedel en Brakel aan.