Volledig scherm
De matroos die wordt vermist (links) en zijn tatoeage (rechts) © Politie Bommelerwaard

Drenkeling in Waal nog steeds niet gevonden: politie deelt foto

UPDATEIJZENDOORN - De matroos die vrijdag vermoedelijk overboord sloeg van een binnenvaartschip op de Waal is nog steeds niet gevonden. Zijn kapitein gaf hem als vermist op toen ter hoogte van IJzendoorn bleek dat hij niet meer aan boord was. 

Vanaf het moment dat het vrachtschip uit Urk de sluis van St. Andries passeerde is de man niet meer gezien door zijn collega's. 

Hulpdiensten zochten vrijdagmiddag met man en macht vanaf het water, de wal en vanuit de lucht, maar konden hem niet vinden. Ook zondag is naar de drenkeling gezocht. De Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven heeft met zes honden en drie boten op de Waal gespeurd. Het zoeken is daarna voortgezet door het SOAD-dregteam uit Urk in samenwerking met het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie.

Tatoeage

Nu heeft de politie een foto van de man gedeeld en ook een foto van zijn tatoeage op zijn linkerbovenarm: een anker met twee vogeltjes. De naam van het slachtoffer is niet bekend gemaakt. 

De man droeg ten tijde van zijn vermissing een groen shirt en een korte broek. Daaroverheen had hij mogelijk een blauwe overal aan. Hij is 1.78 meter lang, heeft een normaal postuur en heeft donkere haren, een baard en een spleetje tussen zijn voortanden.

De politie zegt dat alle betrokkenen ten einde raad zijn. Zij hopen snel meer duidelijkheid te hebben.