Volledig scherm
Woningoverval Ammerzoden © Bart Meesters

Drie mannen opgepakt verdacht van overval op woning Ammerzoden

AMMERZODEN- Drie mannen die worden verdacht van een woningoverval in Ammerzoden op 20 maart, zijn dinsdagochtend aangehouden. De mannen (24, 25 en 25 jaar) komen uit Cuijk, Nijmegen en Druten. Ze worden ook verdacht van een woningoverval in Nijmegen op 4 maart. Dat meldt de politie.

De mannen overvielen, samen met nog een andere man, op 4 maart rond 23.30 uur een woning aan de Hogesteeg in Ammerzoden. In de woning waren een man en een vrouw aanwezig, die door het viertal werden bedreigd. De politie zette in de zoektocht naar de daders een helikopter in en een speurhond, maar tevergeefs.

Opsluiten

Ruim twee weken later, op 20 maart, sloegen de mannen hun slag in een woning aan de Kerkstraat in Nijmegen. Op dat moment waren ze vermoedelijk met z'n drieën. De bewoners, een ouder echtpaar, werden opgesloten in een kamer. De mannen maakten diverse waardevolle spullen buit. Ook zouden de mannen tijdens de overval hebben gedreigd met een wapen. De mannen sloegen na hun daad op de vlucht. Het echtpaar wist uiteindelijk de aandacht te trekken van een passant die de politie waarschuwde. 

In het politieonderzoek naar beide overvallen kwam naar voren dat de overvallen mogelijk met elkaar te maken hadden.

De vierde verdachte van de overval in Ammerzoden is nog voortvluchtig.

Volledig scherm
Woningoverval Ammerzoden © Bart Meesters
Volledig scherm
Woningoverval Ammerzoden © Bart Meesters

Videobeelden van de overval in Ammerzoden.