Volledig scherm
Diverse bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. © Thinkstock

Dronken bestuurder en hardrijder moeten rijbewijzen inleveren bij controle Brakel

BRAKEL - De politie heeft zaterdagavond bij een verkeerscontrole in Brakel boetes uitgedeeld voor verschillende overtredingen. Ook werden twee rijbewijzen ingevorderd: één persoon had te veel gedronken, een ander reed veel te snel. Dat meldt de politie op Facebook.

De controle was tussen 19.00 en 23.30 uur op de N322. 

De hardrijder die zijn rijbewijs moest inleveren was een 21-jarige man. Hij reed 141 kilometer per uur terwijl op deze plek 80 kilometer per uur is toegestaan. Ook een andere bestuurder werd betrapt op een snelheidsovertreding. Die krijgt een bekeuring.

Verder bleken dat vijf bestuurders met te veel alcohol op achter het stuur zaten. Een bestuurder had dusdanig veel gedronken dat het rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast zijn van twee andere bestuurders bloedproeven afgenomen. De bloedmonsters worden onderzocht om te kijken of deze personen drugs hadden gebruikt.

Bij de controle werden verder bekeuringen uitgedeeld voor het rijden over een doorgetrokken streep, het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, het niet in orde hebben van verlichting en voor niet handsfree bellen. Ook vond de politie een stiletto in een auto. Het mes werd in beslag genomen.