Drukke ochtendspits in Brabant door regen en ongelukken zwakt af

VIDEOHet was maandagochtend met in totaal 1000 kilometer de op één na drukste spits van 2018. Vooral in Brabant stonden flinke files, mede dankzij de regen. Dat zorgde voor flinke vertraging op onder andere de A50 en de A2.  

De grootste problemen had het verkeer op de A2. Vanuit Limburg naar Eindhoven had het op het drukste moment meer dan een uur vertraging. En even verderop, van Vught tot Waardenburg, liep het opnieuw net zo lang vast. Inmiddels staat daar nog altijd meer dan een halfuur file. 

Al vroeg

Het eerste ongeluk gebeurde al rond 05.45 uur bij Waardenburg en zorgde voor meer dan 14 kilometer file. Door dit ongeluk liep ook de A59 vol. Vanuit Waalwijk, maar vooral vanuit Oss. Die files zijn inmiddels opgelost. 

De A50 van Veghel naar Eindhoven was maandagochtend enige tijd dicht na een ongeluk. Verkeer kon er alleen langs over de vluchtstrook, wat ook daar zeker een uur vertraging opleverde. Toen de weg na 08.00 uur eenmaal vrij was, loste de file echter snel weer op.

Ook in West-Brabant

De A27 van Breda naar het noorden liep ook vol. Vanaf Breda naar Gorinchem staat ter hoogte van Oosterhout-Oost na negenen nog zo'n 16 kilometer file, wat zorgt voor een vertraging van bijna een halfuur. 

Op de A16 van Breda naar Dordrecht stond een kapotte vrachtwagen die de rechterrijstrook blokkeerde. Ook deze vertraging is inmiddels opgelost.

Volledig scherm
stockbd file © Thinkstock
Volledig scherm
Grote drukte op de wegen in Brabant. De situatie op de snelwegen, iets voor 07.30 uur deze maandagochtend. © ANWB