Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de verkiezingscampagne was wel of niet herindelen een belangrijk thema. © Olaf Smit

Eén gemeente Bommelerwaard is nog ver weg

ZALTBOMMEL - Een fusie van Zaltbommel en Maasdriel tot één gemeente Bommelerwaard is voorlopig niet aan de orde. 

De nieuwe coalitie van Zaltbommel, bestaande uit SGP, ZVV, VVD en ChristenUnie, trapt op de rem als het gaat om de bestuurlijke toekomst van de Bommelerwaard. De afgelopen jaren zijn flinke stappen gezet als het gaat om de ambtelijke samenwerking, en was er een voorzichtige meerderheid die een algehele fusie tot één gemeente Bommelerwaard als de spreekwoordelijke stip op de horizon zag. Maar sinds de verkiezingen in maart van dit jaar waait er, onder aanvoering van grootste partij SGP, in Zaltbommel een andere wind. 

  1. Opnieuw peperdure auto’s door brand verwoest: wie heeft het gemunt op de eigenaren van campings in Kerkdriel en Kaatsheuvel?
    PREMIUM

    Opnieuw peperdure auto’s door brand verwoest: wie heeft het gemunt op de eigenaren van campings in Kerkdriel en Kaatsheu­vel?

    Wie heeft het gemunt op de Apeldoornse eigenaren van vakantieketen EuroParcs? Die vraag rijst nadat in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw peperdure auto’s in brand vlogen bij de twee villa’s van de familie Vos, ook sinds enige tijd eigenaar van campings in Kerkdriel en Kaatsheuvel. Het zijn autobrand nummer drie en vier in de straat in anderhalve maand tijd.