Henk de Bok (links) en Rini van den Bogaard voor het clubhuis van postduivenvereniging Steeds Sneller in Ammerzoden.  Voor de 60-jarige club is het volgend jaar erop of eronder.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk de Bok (links) en Rini van den Bogaard voor het clubhuis van postduivenvereniging Steeds Sneller in Ammerzoden. Voor de 60-jarige club is het volgend jaar erop of eronder. © Marc Bolsius

Een jaar vol verlies, maar postduivenvereniging uit Ammerzoden geeft nog niet op

AMMERZODEN - Met Willy van Ravestijn verloor postduivenvereniging Steeds Sneller uit Ammerzoden in januari een clubman in hart en nieren. Hij kwam om bij een ongeluk. Of de 60-jarige club volgend jaar nog bestaat, is nog maar de vraag.

  1. Radbraken en in een vat de Waal in; de schepenbank Zaltbommel strafte keihard
    PREMIUM

    Radbraken en in een vat de Waal in; de schepen­bank Zaltbommel strafte keihard

    ZALTBOMMEL/TIEL - Jenneken Hendricx uit Zaltbommel had al niet zo’n beste reputatie. Haar bijnaam was niet voor niets de Doodskist. In 1641 moet ze in het stadhuis voor de rechtbank verschijnen. Er hing haar nogal wat boven het hoofd, blijkt uit de stukken over het proces. Het Regionaal Archief Rivierenland biedt een inkijkje in drie eeuwen criminaliteit in de Bommelerwaard. En in de gruwelijke straffen die daar tegenover stonden.