Volledig scherm
© ANP XTRA

Eindelijk deal over aanleg snel internet in Rivierenland

UPDATEZALTBOMMEL - Goed nieuws voor de gemeenten in het rivierengebied: snel internet gaat er nu echt komen. Er is een deal met Digitale Stad. 

Regio Rivierenland, die zich al jaren inzet voor de aanleg van snel internet tot in de verste hoekjes van de aangesloten gemeenten, heeft een partij gevonden die het netwerk aan wil gaan leggen. Het samenwerkingsverband gaat in zee met Digitale Stad. Dat meldde de Zaltbommelse wethouder Kees Zondag donderdagavond aan de gemeenteraad. 

Grijze dorpen ook 

Zondag is er blij mee, want Digitale Stad doet alles wat de regio wil: 100 procent dekking, een open netwerk waar iedereen op kan en geen aansluitkosten in het buitengebied. ,,En", zo zei Zondag, ,,Digitale Stad doet zelfs meer dan dat. Ze nemen ook de zogenaamde grijze dorpen mee, waar nu matig internet is. Het gaat om Poederoijen, Nederhemert, Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem en Nieuwaal.” Ook voor buurgemeente Maasdriel pakt de deal gunstig uit. Daar liften namelijk de dorpen Alem, Velddriel en Well mee. 

Glasvezel Buitenaf maakt op dit moment ook een oriënteerde ronde door de Bommelerwaard. Maar volgens Zondag voldoet deze partij niet aan de voorwaarden die de regio aan het nieuwe glasvezelnetwerk stelt. 

Digitale Stad meldt vrijdag dat inwoners zich tot 12 juni kunnen aanmelden. Het bedrijf legt het netwerk aan als de helft van de huishoudens die in aanmerking komen mee wil doen.