Volledig scherm
Op deze groenstrook komt het nieuwe fietspad naar de basisschool in Gameren. Het ooievaarsnest is al verplaatst. © Brigit Groeneveld/BD

Eindelijk veiliger naar school in Gameren

GAMEREN - Een langgekoesterde wens van het dorp Gameren gaat in vervulling: de omgeving van de School met de Bijbel wordt verkeersveiliger. 

Druk en chaotisch. Zo kun je de huidige verkeerssituatie bij de School met de Bijbel in Gameren wel noemen. Wanneer de school aan de Delkant begint en uitgaat, ontmoeten voetgangers, fietsers en automobilisten elkaar nu vrijwel allemaal op hetzelfde punt in de Ridderstraat. En laat dat nou de doorgaande weg door het dorp zijn, waar ook nog eens het verkeer van de Prins Willem-Alexanderstraat op uit komt. Hekjes moeten voorkomen dat kinderen daar zo de straat opschieten. Maar dan nog is de situatie niet veilig. 

Tussen hertenkamp en kerk

Toen in 2015 de gemeenteraad van Zaltbommel een bezoek aan Gameren bracht, kwam dit knelpunt duidelijk naar voren. Afgesproken werd dat de dorpsraad samen met de school, de verkeersouders en de gemeente een veilige route zouden bedenken. Daaruit kwam het idee om een nieuw stukje fietspad aan te leggen op de groenstrook tussen het hertenkamp en de kerk. Daardoor slaan fietsers die richting de school gaan, al ruim voor het drukke punt op de Ridderstraat af, en komen ze niet meer tussen de auto's terecht. 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel zijn vorige week akkoord gegaan met de aanleg van dit nieuwe stukje fietspad door ‘de Del'. Volgens wethouder Adrie Bragt kan het werk nu snel beginnen. ,,Voor het broedseizoen hebben we, met een vooruitziende blik, het ooievaarsnest al verplaatst want dat stond in de weg.” Een exacte datum voor de start van de werkzaamheden heeft hij nog niet. ,,Maar het streven is om het fietspad voor de start van het nieuwe schooljaar klaar te hebben.”