De auto in de sloot langs de snelweg A2 bij Culemborg.
Volledig scherm
De auto in de sloot langs de snelweg A2 bij Culemborg. © Marco van Deijck/Persbureau Heitink

‘Engel van de A2’ krijgt antwoord: ‘Zonder hem was het veel slechter afgelopen’

CULEMBORG - De zoektocht van de Poolse monteur Marcin naar het slachtoffer dat hij uit een auto redde langs de snelweg A2 bij Culemborg is ten einde.

Naar aanleiding van het artikel waarin Marcin zijn verhaal vertelde en aangaf graag te willen weten hoe het met het slachtoffer gaat, heeft zich een contactpersoon uit diens naaste vriendenkring gemeld.

Dankbaar

Deze vrouw is ontzettend dankbaar voor de reddingsactie. ,,Zonder hem was het met mijn vriend veel slechter afgelopen.” Marcin is daarom volgens haar ‘met recht een held.’

,,Hij wil geen held worden genoemd, maar wat deze man heeft gedaan vind ik vrij bijzonder. Hij is helemaal alleen in het water gesprongen terwijl er al genoeg mensen stonden te kijken.’’

Beide partijen houden contact over het herstel van de man, die op zaterdag 2 mei zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht. Het slachtoffer, een 40-jarige man uit Nieuwegein, ligt nog in het ziekenhuis.

  1. Huisvesters van arbeidsmigranten in Maasdriel zijn laks met legaliseren onderkomens

    Huisves­ters van arbeidsmi­gran­ten in Maasdriel zijn laks met legalise­ren onderko­mens

    KERKDRIEL - Huisvesters van arbeidsmigranten staan niet bepaald te popelen om het onderdak bieden aan deze mensen te legaliseren. Dat leidt de gemeente Maasdriel af uit het geringe aantal vergunningaanvragen. Er zijn in de gemeente ongeveer 250 plekken waar seizoensarbeiders zijn ondergebracht, zo is de voorzichtige inschatting. Aan 10 plekken is vergunning verleend, er zijn 10 aanvragen in behandeling en 12 aanvragen ingetrokken.