Volledig scherm
Iedereen uit de Bommelerwaard mag meedoen aan de Real Game in Hedel, Rossum, Gameren en Aalst. © ANP

Escaperoom in vier dorpen in Bommelerwaard tijdens Week van de veiligheid

HEDEL - Politie, Rode Kruis en de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel houden begin oktober in vier dorpen in de Bommelerwaard een escape room in de buitenlucht. Zo geven ze op een creatieve manier  aan de Week van de Veiligheid

Deelnemers gaan op de fiets door het dorp, van in scène gezet incident naar incident. Op die manier worden ze uitgedaagd om in de huid van de hulpverlener  te kruipen en de puzzels op te lossen waar zij soms voor komen te staan. 

Veilige Buurt App

Het eerste spel wordt op maandagavond 7 oktober in Hedel gespeeld, in de dagen daarna volgen Rossum, Gameren en Aalst. Inwoners van de Bommelerwaard die ouder zijn dan 21 jaar, die lid zijn van de Veilige Buurt App, fit en gezond zijn, en de Facebookpagina van de politie Bommelerwaard volgen, kunnen in koppels meedoen. Op de Facebookpagina staat hoe het aanmelden voor de ‘Real Game’ werkt. Dit kan tot 16 september. 

Aanvankelijk konden alleen inwoners van de vier dorpen meedoen, maar de organisatie heeft zoveel reacties gekregen dat iedereen uit de Bommelerwaard zich kan aanmelden. 

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Een donkere duik in De Neswaarden
  PREMIUM
  ONDER WATER / VIDEO

  Een donkere duik in De Neswaarden

  AALST - Bij de duik die hij eerder op de dag maakte om naar een verloren telefoon en een portemonnee te zoeken was het ‘alsof het licht aanstond’. Duikinstructeur Pieter van der Heyden wist niet wat hij zag - eigenlijk wat hij niet zag - toen hij vervolgens met buddy Wendy van den Dungen ging duiken in De Neswaarden bij Aalst. ,,De eerste twee meter dacht ik nog ‘dit wordt mooi’, maar op vier meter diepte moest de lamp aan om iets te kunnen zien. En daarna werd het zwart.”