Volledig scherm
Iedereen uit de Bommelerwaard mag meedoen aan de Real Game in Hedel, Rossum, Gameren en Aalst. © ANP

Escaperoom in vier dorpen in Bommelerwaard tijdens Week van de veiligheid

HEDEL - Politie, Rode Kruis en de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel houden begin oktober in vier dorpen in de Bommelerwaard een escape room in de buitenlucht. Zo geven ze op een creatieve manier  aan de Week van de Veiligheid

Deelnemers gaan op de fiets door het dorp, van in scène gezet incident naar incident. Op die manier worden ze uitgedaagd om in de huid van de hulpverlener  te kruipen en de puzzels op te lossen waar zij soms voor komen te staan. 

Veilige Buurt App

Het eerste spel wordt op maandagavond 7 oktober in Hedel gespeeld, in de dagen daarna volgen Rossum, Gameren en Aalst. Inwoners van de Bommelerwaard die ouder zijn dan 21 jaar, die lid zijn van de Veilige Buurt App, fit en gezond zijn, en de Facebookpagina van de politie Bommelerwaard volgen, kunnen in koppels meedoen. Op de Facebookpagina staat hoe het aanmelden voor de ‘Real Game’ werkt. Dit kan tot 16 september. 

Aanvankelijk konden alleen inwoners van de vier dorpen meedoen, maar de organisatie heeft zoveel reacties gekregen dat iedereen uit de Bommelerwaard zich kan aanmelden.