Volledig scherm
PREMIUM
De ijsbaan aan de Berm in Kerkdriel met op de voorgrond de oude camping, die de komende maanden verandert in Resort aan de Maas. De weg rechts is de nieuwe toegangsweg. Aan de andere kant van die weg ligt de golfbaan. © Google Earth

EuroParcs wil parkeren op ijsbaan Kerkdriel

KERKDRIEL - EuroParcs, het bedrijf dat camping Maaszicht in Kerkdriel op dit moment verbouwt tot het luxe Resort aan de Maas, heeft het oog laten vallen op de ijsbaan. Die zou, wanneer het niet vriest, prima dienst kunnen doen als parkeerterrein voor het recreatiepark. De gemeente ziet kansen, maar het bestuur van de ijsbaan is kritisch. 

Vlak na de zomer klopte EuroParcs bij de gemeente Maasdriel aan over de ijsbaan. Die ligt vlakbij de nieuwe ingang van het in aanbouw zijnde Resort aan de Maas en zou dus, wanneer er niet geschaatst wordt, prima dienst kunnen doen als parkeerplaats voor bezoekers. Volgens wethouder Erik van Hoften is de grond van de gemeente en is er een pachtovereenkomst met Stichting IJsbaan Maasdriel (SIJM). Daarin staat dat SIJM de grond nog vele jaren mag gebruiken als ijsbaan.