De Sint-Maartenkerk in Zaltbommel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sint-Maartenkerk in Zaltbommel. © Roel van der Aa

Experts vrezen voor verbouwing Sint-Maartenskerk: ‘Fouten zijn nooit meer te herstellen’

ZALTBOMMEL - Een onherstelbare beschadiging van de Sint-Maartenskerk. Daarvoor vrezen experts als de aankomende verbouwing verkeerd uitpakt. Waar moet de gemeente op letten? Drie kenners geven hun visie. 

 1. Flinke zak geld voor dijkverzwaring van de Maas, op sommige plaatsen worden ze zelfs 1 meter hoger
  PREMIUM

  Flinke zak geld voor dijkverzwa­ring van de Maas, op sommige plaatsen worden ze zelfs 1 meter hoger

  DEN BOSCH - De miljoenen vliegen in 2023 over de toonbank bij waterschap Aa en Maas. Er wordt volgend jaar maar liefst 148 miljoen euro gebruikt voor grote projecten. Het geld is bikkelhard nodig om onder meer dure projecten zoals de dijkverbetering van de Maas uit te voeren. Maar ook andere klimaatmaatregelen zijn nodig én het rioolwater moet steeds schoner de zuivering verlaten.
 2. Ook vrachtwagenbrand bij transportbedrijf onderdeel van politieonderzoek Haaften: ‘Vrijdag camerabeelden opgevraagd’
  PREMIUM

  Ook vrachtwa­gen­brand bij transport­be­drijf onderdeel van politieon­der­zoek Haaften: ‘Vrijdag camerabeel­den opgevraagd’

  De brand in een vrachtwagen van een transportbedrijf maakt deel uit van het politieonderzoek naar zware geweldsincidenten die de laatste tijd Haaften teisteren. In het West Betuwse dorp werd afgelopen week een vrouw in de deuropening neergeschoten en zorgde een dag later een grote knal even verderop voor een vernielde gevel. In dat laatste huis woont familie van de transportondernemer, bevestigt een bedrijfswoordvoerder.