File voor de Martinus Nijhoffbrug op de A2 bij Zaltbommel.
Volledig scherm
PREMIUM
File voor de Martinus Nijhoffbrug op de A2 bij Zaltbommel. © Annemiek Steenbekkers/BD

File op de A2? Wen er maar aan!

Files, files, files. Automobilisten op de A2 tussen Den Bosch en Zaltbommel weten bijna niet beter. Het blijken vooral pechgevallen te zijn die dit fileleed veroorzaken. Met ongevallen als goede tweede oorzaak.

,,We zijn aan het eind van wat we als Rijkswaterstaat kunnen doen. We staan met de rug tegen de muur.” Hans Vermeijden van wegbeheerder Rijkswaterstaat Zuid-Nederland kan niks anders meer verzinnen wat nog zoden aan de dijk zet om het sterk toenemende oponthoud op de A2 ten noorden van Den Bosch terug te dringen. Het lijkt erop dat meer asfalt tussen Empel en Deil en extra bruggen bij Hedel en Zaltbommel de enige oplossing zijn.

  1. Grote zorgen om overvolle onderkomens arbeidsmigranten als besmettingshaarden corona
    PREMIUM

    Grote zorgen om overvolle onderko­mens arbeidsmi­gran­ten als besmet­tings­haar­den corona

    KERKDRIEL/WAARDENBURG - Er zijn grote zorgen over de krappe huisvesting van arbeidsmigranten en wat dat kan betekenen voor de verspreiding van corona. Helemaal net nu het werkseizoen voor ze begint. ,,Er ontstaan potentiële nieuwe besmettingshaarden’’, stelt vakbond FNV. En willekeurig controleren of er te veel arbeiders bij elkaar wonen is onverantwoord, vindt de gemeente Maasdriel.