Een voorbeeld van een route die last heeft van de stremming van de A2: van Vuren naar Rosmalen voor een voetbalwedstrijd op zaterdagochtend.
Volledig scherm
PREMIUM
Een voorbeeld van een route die last heeft van de stremming van de A2: van Vuren naar Rosmalen voor een voetbalwedstrijd op zaterdagochtend. © VanAnaarBeter.nl/Rijkswaterstaat

Fileleed door tweede stremming A2; ‘Beter dan vorig weekend wordt het niet’

DEIL/EMPEL - ,,De vertraging van Velddriel naar Hedel bedraagt twintig minuten.” Voor de filelezers van de ANWB was het een niet-alledaagse melding die ze vorig weekend via de radio wereldkundig maakten. ,,Er speelden heel veel dingen, met naast deze stremming ook nog allerlei ongelukken”, blikt Wijnand Zwaan terug,  de stem die iedere automobilist kent.

  1. Radbraken en in een vat de Waal in; de schepenbank Zaltbommel strafte keihard
    PREMIUM

    Radbraken en in een vat de Waal in; de schepen­bank Zaltbommel strafte keihard

    ZALTBOMMEL/TIEL - Jenneken Hendricx uit Zaltbommel had al niet zo’n beste reputatie. Haar bijnaam was niet voor niets de Doodskist. In 1641 moet ze in het stadhuis voor de rechtbank verschijnen. Er hing haar nogal wat boven het hoofd, blijkt uit de stukken over het proces. Het Regionaal Archief Rivierenland biedt een inkijkje in drie eeuwen criminaliteit in de Bommelerwaard. En in de gruwelijke straffen die daar tegenover stonden.