De verkeerssituatie in het zuiden van het land, anderhalve week geleden tijdens een ochtendspits.
Volledig scherm
PREMIUM
De verkeerssituatie in het zuiden van het land, anderhalve week geleden tijdens een ochtendspits. © ANWB Verkeersinformatie

Files in en rond Den Bosch eerder regel dan uitzondering; spits is een groot drama

DEN BOSCH - Wie de afgelopen weken in de avondspits Den Bosch probeerde uit te komen, heeft het aan den lijve ondervonden. Het verkeer op de A2 naar het noorden en de aansluiting van de A59 tot knooppunt Empel staat muur- en muurvast. Het gevolg: bijna anderhalf uur om bijvoorbeeld van Den Bosch naar Zaltbommel te rijden. Dat de brug tussen Crèvecoeur en Hedel dicht is voor onderhoud, helpt niet echt.

 1. Vrijwilligers Vluchtelingenwerk willen niet mee naar nieuwe organisatie; ‘er gaat veel kennis en kunde verloren’
  PREMIUM

  Vrijwilli­gers Vluchtelin­gen­werk willen niet mee naar nieuwe organisa­tie; ‘er gaat veel kennis en kunde verloren’

  ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De ruim 30 vrijwilligers van Vluchtelingenwerk in de Bommelerwaard voelen er weinig voor om over te stappen naar de nieuwe organisatie die betrokken wordt bij de begeleiding van statushouders en vluchtelingen. Om welke organisatie het gaat, is nog niet bekend. Saillant detail: die organisatie moet over zes weken al aan de bak. De zorgen bij de politiek in Zaltbommel en Maasdriel zijn groot.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?