Volledig scherm
PREMIUM
De Maasdrielse raad voelt er niets voor om te gaan spitten in wat er mis ging rond de uitbreiding van de geitenhouderij tussen Rossum en Hurwenen. © ANP

Fouten genoeg, maar geen raadsonderzoek naar ‘geitengate’ Maasdriel

KERKDRIEL/ROSSUM - Er komt geen uitgebreid raadsonderzoek naar wat er de afgelopen jaren allemaal fout is gegaan in de geitenkwestie in Rossum en Hurwenen. Niet dat er niet genoeg fouten zijn gemaakt, daar is iedereen het in de Maasdrielse politiek het over eens. Een gemeentelijke ‘parlementaire enquête’ zou echter kostbaar zijn en zeer tijdrovend.

De geitenkwestie komt er in het kort op neer dat Maasdriel door fouten niet anders kon dan geitenhouder Alexander van der Schans een vergunning verlenen voor uitbreiding van zijn veestapel tot 13.000 dieren. En dat in stallen dicht bij de bebouwde kom van Hurwenen en Rossum.

  1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
    PREMIUM

    In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

    ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.