Volledig scherm
PREMIUM
De Maasdrielse raad voelt er niets voor om te gaan spitten in wat er mis ging rond de uitbreiding van de geitenhouderij tussen Rossum en Hurwenen. © ANP

Fouten genoeg, maar geen raadsonderzoek naar ‘geitengate’ Maasdriel

KERKDRIEL/ROSSUM - Er komt geen uitgebreid raadsonderzoek naar wat er de afgelopen jaren allemaal fout is gegaan in de geitenkwestie in Rossum en Hurwenen. Niet dat er niet genoeg fouten zijn gemaakt, daar is iedereen het in de Maasdrielse politiek het over eens. Een gemeentelijke ‘parlementaire enquête’ zou echter kostbaar zijn en zeer tijdrovend.

De geitenkwestie komt er in het kort op neer dat Maasdriel door fouten niet anders kon dan geitenhouder Alexander van der Schans een vergunning verlenen voor uitbreiding van zijn veestapel tot 13.000 dieren. En dat in stallen dicht bij de bebouwde kom van Hurwenen en Rossum.

  1. Tijningenplas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer
    PREMIUM

    Tijningen­plas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer

    ZALTBOMMEL ,,Tsja, wie heeft er nou eigenlijk niet aan meegewerkt.” Nanda Jooren van de gemeente Zaltbommel moet even diep nadenken om niemand te vergeten die heeft bijgedragen aan de renovatie van de Tijningenplas in Zaltbommel. Nou, zeg maar gerust facelift, want de Put van Zanen, zoals de plas ook wel heet, lijkt in weinig meer op wat het tot voor kort was: een dichtgegroeide, onoverzichtelijke plas aan de rand van Zaltbommel, met veel opschot.