Volledig scherm
Onderzoek door de technische recherche na de overval op 8 juni. © Tim Koster

Foutje politie: verdachte van overval Terneuzen geen tiener, maar 21-jarige man uit Brakel

BRAKEL/TERNEUZEN - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt van de overval op de Poolse supermarkt in Terneuzen, op 8 juni. Het is een 21-jarige man uit Brakel. In eerste instantie meldde de politie dat het om een 16-jarige jongen uit Terneuzen ging, maar dat blijkt een foutje.

De man is woensdagochtend gearresteerd. De politie pakte vorige week in Arnhem al een andere verdachte op. Dat was een 23-jarige inwoner van het Gelderse Malden. 

De supermarkt aan het Arsenaalplein werd op zaterdagavond 8 juni overvallen. Daarbij werd een medewerker gestoken. Hij raakte ernstig gewond. Een andere medewerker kwam er vanaf met lichte verwondingen. De twee daders gingen er te voet vandoor. Zij werden vastgelegd op camera.

De politie gaat er voorlopig vanuit dat de twee daders nu gepakt zijn. ,,We zochten twee verdachten en we hebben er nu twee", concludeert een woordvoerster. ,,We gaan er nu niet vanuit dat er een derde persoon bij betrokken is. Maar het onderzoek gaat natuurlijk wel verder, de tweede verdachte is nog maar net opgepakt. Het is even afwachten wat daar uit naar voren komt.”