Volledig scherm
PREMIUM
Duikers van de brandweer in Den Bosch kunnen ook in Gelderland-Zuid worden ingezet. © Jurgen Versteeg/Meesters Multi Media

Geen duikers voor de regionale brandweer

ZALTBOMMEL - Het Gelderse rivierengebied blijft verstoken van een eigen duikteam van de brandweer. Als het aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid ligt, beslissen de burgemeesters van Nijmegen en regio donderdag dat de in 2011 wegbezuinigde duikers niet terugkomen. Hulp moet dan uit Arnhem of Den Bosch komen.

Quote

Gezien de aanrijtijd van een duikteam is de kans dat ingezet wordt op bergend duiken vele malen groter dan op reddend duiken

voorstel, Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Eind 2018 heeft het bestuur van de veiligheidsregio gevraagd om een 'haalbaarheidsonderzoek' naar deze brandweerduikers. Uit de resultaten van dit onderzoek volgt dat de brandweer in Gelderland-Zuid geen nieuw duikteam gaat opzetten.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.