Volledig scherm
Er komt geen hoger beroep in de rechtszaak van de 43-jarige man uit Kerkdriel die zijn twee stiefdochters misbruikte en bezwangerde. © copyright Marc Bolsius

Geen hoger beroep
in misbruikzaak Kerkdriel

ARNHEM/KERKDRIEL - Er komt geen hoger beroep in de rechtszaak van de 43-jarige man uit Kerkdriel die zijn twee stiefdochters misbruikte en bezwangerde. Het gerechtshof in Arnhem heeft de verdachte niet-ontvankelijk verklaard. 

Het betekent dat de zaak niet verder inhoudelijk wordt behandeld en dat de straf die eerder door de rechtbank is opgelegd, wordt uitgevoerd.

Tientallen keren seks met minderjarige stiefdochters

De man werd in april vorig jaar veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Arnhem achtte bewezen dat hij tussen 2011 en 2016 tientallen keren seks had met zijn minderjarige stiefdochters. Bij allebei verwerkte hij een kind. De meisjes waren 15 en 13 toen ze zwanger raakten. Ook werd hij veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van bijna 60.000 euro aan beide slachtoffers. Ondanks de emotionele slachtofferverklaringen betuigde de man geen spijt. Volgens de rechtbank realiseert hij zich niet wat hij hen heeft aangedaan. 

Pieter Baan Centrum 

In oktober vroeg de man zelf om nader onderzoek in het Pieter Baan Centrum, omdat hij vond dat er een onvolledig beeld van hem naar voren was gekomen uit de psychologische onderzoeken. Het gerechtshof ging niet mee in dat verzoek.

  1. Geld voor Zaltbommelse carnaval stroomt binnen

    Geld voor Zaltbommel­se carnaval stroomt binnen

    Het Mispelgat, zoals Zaltbommel met carnaval heet, werd vrijdagmiddag getroffen door een brand in de twee loodsen waar het merendeel van alle carnavalswagens gebouwd werden. Hoewel zaterdagmorgen besloten werd dat er toch een optocht gehouden zal worden op carnavalszaterdag, is duidelijk dat die een heel ander karakter zal krijgen. Ook de carnavalsverenigingen die hun wagen elders bouwden, aarzelen om die wagens mee te laten rijden, uit solidariteit met de clubs die hun wagen wel in vlammen zagen opgaan.