Pastor Bertus Bus zegende in 2019 in de Sint-Martinuskerk in Zaltbommel wandelaars voor aanvang van de eerste pelgrimstocht langs zeven Sint-Maartenskerken.
Volledig scherm
Pastor Bertus Bus zegende in 2019 in de Sint-Martinuskerk in Zaltbommel wandelaars voor aanvang van de eerste pelgrimstocht langs zeven Sint-Maartenskerken. © copyright Marc Bolsius

Geen Sint-Maartensfeest in Zaltbommel, alleen de pelgrimstocht gaat door

ZALTBOMMEL - De pelgrimstocht langs de Sint-Maartenskerken in de Bommelerwaard is het enige wat kan doorgaan tijdens de Sint-Maartensweek. Alle andere activiteiten, zoals het grote feest in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel op 11 november, kunnen niet zo georganiseerd worden dat ze aan de coronaregels voldoen.

 1. Politie pakt mogelijke handlanger van verdachte van gooien granaat Kerkdriel
  PREMIUM
  ZAAK DE GROOT

  Politie pakt mogelijke handlanger van verdachte van gooien granaat Kerkdriel

  ARNHEM/KERKDRIEL - Een tweede persoon is aangehouden voor betrokkenheid bij het gooien van een handgranaat in Kerkdriel, in januari van dit jaar. Het gaat om een persoon met wie de 20-jarige verdachte uit IJsselstein mogelijk op voorverkenning is geweest en met wie hij in de nacht van 12 op 13 januari naar de Bommelerwaard is gereden. Daar werd een scherpe granaat gegooid naar het appartementencomplex aan het Gasthuisplein. De granaat ging niet af.
 1. Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'
  Play

  Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'

 2. Ruiten van geparkeerde auto gesprongen door vuurwerk in Oss
  Play

  Ruiten van geparkeer­de auto gesprongen door vuurwerk in Oss