Een van de auto's die in september 2017 betrokken was bij het ongeluk op de kruising Van Heemstraweg (N322) / Steenweg in Zaltbommel.
Volledig scherm
Een van de auto's die in september 2017 betrokken was bij het ongeluk op de kruising Van Heemstraweg (N322) / Steenweg in Zaltbommel. © Bart Meesters / Meestersmultimedia

Geldboete en rijontzegging voor Poolse die ernstig ongeval veroorzaakte in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - De 52-jarige Poolse vrouw die op 30 september 2017 een ernstig ongeluk veroorzaakte op de Van Heemstraweg in Zaltbommel, moet een geldboete betalen en krijgt een rijontzegging opgelegd. Bij het ongeluk liep een andere automobilist zwaar lichamelijk letsel op.

De vrouw reed in 2017 door rood, terwijl op dat moment een andere auto afsloeg. De Poolse botste vol op de andere auto, waardoor de bestuurder van de andere auto zwaar lichamelijk letsel opliep. Zo had het slachtoffer onder andere twee gebroken nekwervels.

De rechtbank legde de Poolse vrouw een geldboete op van 4000 euro, waarvan 2000 euro voorwaardelijk. Daarnaast mag ze twee jaar lang geen motorrijtuigen besturen.

  1. Grote zorgen om overvolle onderkomens arbeidsmigranten als besmettingshaarden corona
    PREMIUM

    Grote zorgen om overvolle onderko­mens arbeidsmi­gran­ten als besmet­tings­haar­den corona

    KERKDRIEL/WAARDENBURG - Er zijn grote zorgen over de krappe huisvesting van arbeidsmigranten en wat dat kan betekenen voor de verspreiding van corona. Helemaal net nu het werkseizoen voor ze begint. ,,Er ontstaan potentiële nieuwe besmettingshaarden’’, stelt vakbond FNV. En willekeurig controleren of er te veel arbeiders bij elkaar wonen is onverantwoord, vindt de gemeente Maasdriel.