Volledig scherm
Op 18 september is er in MFC De Kreek in Kerkdriel een bijeenkomst over een regionaal sport- en beweegakkoord. © BD

Gemeenten Bommelerwaard gaan samen sporten stimuleren

KERKDRIEL - Sportverenigingen, scholen, dorpsraden, ondernemers en andere organisaties in de Bommelerwaard kunnen op woensdag 18 september in De Kreek in Kerkdriel een avond meepraten over een regionaal sport- en beweegakkoord. Dat akkoord moet inwoners van het gebied stimuleren om meer te gaan sporten. 

Als er animo is om de schouders onder het plan te zetten, stellen de twee gemeenten met het geld dat ze van het Rijk hebben gekregen iemand voor twee jaar aan om de belangstelling voor sporten en bewegen aan te wakkeren. Voor deze zogeheten sportformateur hebben Maasdriel en Zaltbommel hun ontvangen subsidie bij elkaar gelegd.

Nationaal sportakkoord

In 2018 heeft minister Bruins met de gemeenten een nationaal sportakkoord gesloten. Daarin staat onder meer dat er extra subsidie komt voor clubs die in hun accommodaties investeren. Ook moet het voor iedereen mogelijk zijn om sport te beoefenen. 

De  bijeenkomst op 18 september in De Kreek wordt geleid door de Gelderse Sportfederatie. Belangstellenden kunnen zich van tevoren aanmelden