Buurtzorg Jong begeleidt gezinnen waar problemen zijn. Daardoor is minder vaak specialistische jeugdzorg nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtzorg Jong begeleidt gezinnen waar problemen zijn. Daardoor is minder vaak specialistische jeugdzorg nodig. © Illustratie John Back/BD

Gemeenten luiden massaal de noodklok over zorg, maar in Zaltbommel werkt het wél

ZALTBOMMEL - Gemeente luiden massaal de noodklok omdat de lokale zorgkosten, die nu vijf jaar op hun bord liggen, de pan uitrijzen. Een tikkeltje jaloers kijken ze naar Zaltbommel, de gemeente die goede zorg verleent, de rekeningen kan betalen en hoog scoort in allerlei onderzoeken. Allemaal dankzij een eigen aanpak. Hoog tijd om die ‘methode Zaltbommel’ tegen het licht te houden.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.