Volledig scherm
PREMIUM
© Eveline Van Elk

Gemeenten: ’Meer onderzoek naar goederentreinen nodig’

DEN BOSCH - Meer onderzoek naar trillingen van goederentreinen en naar  de risico's van vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor. Daar dringt de coalitie van de gemeenten Den Bosch, Maasdriel, Zaltbommel, Neerijnen  en Geldermalsen op aan in een brief aan staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven. 

De vijf gemeenten, die steeds samen reageren op de plannen van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS), maken zich nog altijd grote zorgen over de geplande aftakking van goederenspoorlijn Betuwelijn bij Meteren, waardoor goederentreinen eenvoudig het gewone spoor Utrecht - Den Bosch kunnen gaan gebruiken. ,,Ons standpunt blijft dat de Betuweroute beter benut moet worden. Onze inwoners ondervinden nu al veel hinder van het spoor. De groei van het goederenvervoer zorgt voor een toename van slaapverstoringen en gezondheidsproblemen.”

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.