Volledig scherm
PREMIUM
Promotie van Glasvezel Buitenaf in het buitengebied van Ede. © Glasvezel buitenaf

Glasvezel Buitenaf aast op netwerk in het buitengebied van Rivierenland

GAMEREN- Inwoners van het buitengebied in Rivierenland krijgen mogelijk alsnog glasvezel van een commerciële partij. Glasvezel Buitenaf wil er snel internet aanleggen en begint vanavond in Gameren met een reeks informatieavonden in de regio

Glasvezel Buitenaf mikt op de bewoners van het buitengebied in zeven gemeenten in de regio: Zaltbommel, Maasdriel, Tiel, Neder-Betuwe, West Betuwe, Culemborg en West Maas en Waal. Eind februari werd bekend dat zich bij de Regio Rivierenland geen enkel bedrijf heeft gemeld voor het leggen van de leidingen om daarmee alle huishoudens in het buitengebied aan te sluiten.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.