Volledig scherm
Het bord dat Greenpeace langs de N322 bij Hurwenen heeft geplaatst. © Greenpeace

Greenpeace plaatst in Hurwenen protestbord tegen Rabobank

HURWENEN - Greenpeace heeft donderdag 23 mei langs de N322 bij Hurwenen een groot protestbord geplaatst. Daarmee vraagt de milieuorganisatie aandacht voor de investering die de Rabobank doet in het plaatselijke geitenbedrijf. Op het bord wordt de bank ‘Rabostank’ genoemd. 

De actie past in een reeks van protesten van Greenpeace tegen de Rabobank. Vergelijkbare borden werden eerder ook geplaatst in Brabant en Limburg, zoals in Oirschot vanwege het bouwplan voor een stal voor 16.000 varkens, in Oss vanwege het plan voor de bouw van een mestfabriek en in Horst, waar een mega-stal voor 21.000 varkens staat en waar 60.000 ton mest vergist wordt. In Hurwenen spelen momenteel de uitbreidingsplannen van Van der Schans Melkgeiten bv. Dat bedrijf wil groeien naar 13.000 dieren. 

Al deze projecten worden volgens Greenpeace gefinancierd door de Rabobank. Volgens de milieuorganisatie meet de bank zich ten onrechte een duurzaam imago aan en tonen deze ‘foute investeringen’ dat aan. ,,De Rabobank zou niet moeten investeren in vee-fabrieken, maar samen met de boeren moeten werken aan de omschakeling naar ecologische landbouw", aldus de milieuorganisatie. ,,Met dit ludieke bouwbord willen we het investeringsbeleid van de bank aan de kaak stellen.”