Groot drugslab aangetroffen op boerderij in Haaften: ‘Duizenden liters chemicaliën’

UPDATE/DRUGSKAART + videoHAAFTEN - In Haaften is in de nacht van dinsdag op woensdag een groot drugslab aangetroffen. Het laboratorium was ondergebracht in een schuur bij een boerderij aan de Heerkensdreef, op een lastig te bereiken plek. Dat meldt de politie. Er stonden duizenden liters chemicaliën.

De politie doet momenteel onderzoek op die locatie, een groot erf met een woonhuis en een aantal loodsen. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat er nog niemand is aangehouden. ,,We gaan op dit moment uit van een amfetaminelab. Binnen stonden vaten met duizenden liters chemicaliën en een aantal ketels.”

Mede omdat de locatie slecht toegankelijk is, gaat de politie met veel man te werk. Er zijn ongeveer twintig personen op de been. ,,Om het zo veilig mogelijk te ontmantelen en alles af te voeren.” Ook wordt er sporenonderzoek gedaan. 

Kogelwerende vesten

Er waren 's nachts al agenten met onder meer kogelwerende vesten aanwezig voor een inval. Ook de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen, kortweg het LFO, is ter plaatse.

,,De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot”, stelt de politie. Het is nog niet exact bekend hoeveel drugs er in het lab zijn gevonden.

Volledig scherm
In Haaften werd een drugslab aangetroffen. © Politie
Volledig scherm
De aangetroffen chemicaliën. © Politie
Volledig scherm
In Haaften werd een drugslab aangetroffen. © Jurgen Versteeg - Meesters Multimedia
Volledig scherm
Drugslab in Haaften. © Jurgen Versteeg - Meesters Multimedia
Volledig scherm
Drugslab in Haaften. © Jurgen Versteeg - Meesters Multimedia
  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.