Groot drugslab aangetroffen op boerderij in Haaften: ‘Duizenden liters chemicaliën’

UPDATE/DRUGSKAART + videoHAAFTEN - In Haaften is in de nacht van dinsdag op woensdag een groot drugslab aangetroffen. Het laboratorium was ondergebracht in een schuur bij een boerderij aan de Heerkensdreef, op een lastig te bereiken plek. Dat meldt de politie. Er stonden duizenden liters chemicaliën.

De politie doet momenteel onderzoek op die locatie, een groot erf met een woonhuis en een aantal loodsen. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat er nog niemand is aangehouden. ,,We gaan op dit moment uit van een amfetaminelab. Binnen stonden vaten met duizenden liters chemicaliën en een aantal ketels.”

Mede omdat de locatie slecht toegankelijk is, gaat de politie met veel man te werk. Er zijn ongeveer twintig personen op de been. ,,Om het zo veilig mogelijk te ontmantelen en alles af te voeren.” Ook wordt er sporenonderzoek gedaan. 

Kogelwerende vesten

Er waren 's nachts al agenten met onder meer kogelwerende vesten aanwezig voor een inval. Ook de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen, kortweg het LFO, is ter plaatse.

,,De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot”, stelt de politie. Het is nog niet exact bekend hoeveel drugs er in het lab zijn gevonden.

Volledig scherm
In Haaften werd een drugslab aangetroffen. © Politie
Volledig scherm
De aangetroffen chemicaliën. © Politie
Volledig scherm
In Haaften werd een drugslab aangetroffen. © Jurgen Versteeg - Meesters Multimedia
Volledig scherm
Drugslab in Haaften. © Jurgen Versteeg - Meesters Multimedia
Volledig scherm
Drugslab in Haaften. © Jurgen Versteeg - Meesters Multimedia
  1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
    PREMIUM

    In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

    ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.