Grote brand verwoest chalet op camping Maaszicht in Kerkdriel

VIDEOKERKDRIEL - Op camping Maaszicht aan de Maasbandijk in Kerkdriel heeft maandagavond een brand gewoed. Een chalet is daarbij in vlammen opgegaan. Omstreeks 00.15 uur werd het sein brand meester gegeven.

Meerdere brandweerkorpsen rukten uit met groot materieel, waaronder drie tankautospuiten en een hoogwerker. In eerste instantie was sprake van een middelgrote brand, maar vanwege het risico op overslaan van de brand, schaalde de brandweer op naar grote brand.

Bomen

De brand sloeg over naar een aantal bomen. Twee nabijgelegen chalets liepen weliswaar rook- en brandschade op, maar de brand sloeg daar niet naar over. 

Bij de brand vielen geen gewonden. Over de oorzaak van de brand kon officier van dienst van de politie nog niets zeggen. De politie start dinsdagochtend forensisch onderzoek naar de brand.

Verkocht 

Op de camping staan in totaal zo’n 200 chalets. Meerdere bronnen meldden dat de camping onlangs verkocht zou zijn. Eigenaar Michael van Deursen, die op de camping aanwezig was, ontkende dit desgevraagd.

Volledig scherm
Brand Kerkdriel © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
Brand Kerkdriel © Meesters Multi Media / Bart Meesters