Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © ANP

Grote stroomstoring treft de Bommelerwaard, elektriciteit bijna overal terug

ZALTBOMMEL - Een grote stroomstoring zorgde er dinsdagochtend voor dat onder andere Zaltbommel, Kerkdriel, Brakel en Hasselt zonder stroom zaten. Ondertussen is de storing bijna verholpen. 

De oorzaak van de storing is nog niet duidelijk. Volgens de woordvoerder van het bedrijf gaat het om een storing in het voedingsnet dat verbonden is met de wijkcentrales. ,,Daardoor is een groter gebied getroffen.”

De prioriteit voor Liander ligt op dit moment bij het zorgen voor stroom. Het deel waar de storing zit, wordt uitgeschakeld. ,,Zodra iedereen weer stroom heeft, gaan we op zoek naar de oorzaak van de storing.”  

Waardenburg

Ondertussen zijn de meeste huizen en bedrijven weer aangesloten op het net. Zo'n 380 nog niet, met name in Waardenburg. ,,Daar sluiten we op dit moment de laatste huizen en bedrijven aan.”

Bewoners van de Bommelerwaard twitteren over de stroomstoring:

  1. Uitbreiding geitenstallen Hurwenen ligt voorlopig stil
    PREMIUM

    Uitbrei­ding geitenstal­len Hurwenen ligt voorlopig stil

    HURWENEN/ARNHEM - De uitbreiding van de vier geitenstallen van Van der Schans Melkgeiten bv aan de Molenstraat in Hurwenen is op last van de rechtbank Gelderland stilgelegd. De rechtbank in Arnhem heeft de werkzaamheden, die al in volle gang waren, laten staken door een voorlopige voorziening toe te kennen. Er mag niet worden gebouwd zolang niet is bepaald of de gemeente Maasdriel wel of niet terecht een vergunning voor de uitbreiding heeft verleend. Hierover loopt nog een bezwarenprocedure.