Volledig scherm
De Jumbo in winkelcentrum Portage in Zaltbommel gaat vanaf 23 november dicht voor een flinke verbouwing. (foto ter illustratie) © ROBIN UTRECHT

Grote verbouwing: Jumbo Zaltbommel gaat 18 dagen dicht

ZALTBOMMEL - De Jumbo aan het Fiep Westendorpplein in Zaltbommel heeft een flinke verbouwing voor de boeg. Vanwege de verbouwing gaat de supermarkt zaterdag 23 november om 13.00 uur dicht, om op woensdag 11 december om 9.00 uur te heropenen.

Precies zeven jaar geleden, in november 2012, werd de supermarkt feestelijk geopend. En nu is de Jumbo dus aan een facelift toe. Volgens het Brabantse concern wordt de winkel overzichtelijker en ruimer. De winkel krijgt een oppervlakte van bijna 1000 vierkante meter. 

Meer verse producten

Klanten kunnen in de vernieuwde winkel meer verse producten verwachten. Als voorbeeld noemt Jumbo pizza's die in de winkel worden gemaakt en thuis kunnen worden afgebakken. Ook krijgt de winkel nieuwe zelfscanners,  een nieuwere versie van het systeem waarmee Jumbo-klanten al vertrouwd waren. 

Drie Jumbo's in de Bommelerwaard

De Jumbo in winkelcentrum Portage is een van de drie Jumbo's in de Bommelerwaard. Net als de Jumbo's in Gameren en Hedel is de Zaltbommelse vestiging eigendom van franchisenemer John van Bruchem. In 2012 was de Jumbo de voortzetting van de C1000-supermarkt aan de Klipperstraat. Die winkel werd aanvankelijk gerund door de broers John en Gerrit van Bruchem. De laatste is Jumbo-franchiser in Vianen geworden. 

Open op zondag

John van Bruchem wil heel graag dat zijn supermarkten in de gemeente Zaltbommel op zondag open kunnen. Ook Albert Heijn Zaltbommel wil dat, maar de gemeente staat niet toe dat de winkels op deze dag bevoorraad worden. Het toeval wil dat broer Gerrit van Bruchem sinds dit voorjaar op zondag open mag zijn. Dat hielden SGP en ChristenUnie in de Vianense raad lang tegen. 

  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Riviereland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.