Poolse auto's in een wijk in Tiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Poolse auto's in een wijk in Tiel. © Foto Raphael Drent

Grote zorgen om overvolle onderkomens arbeidsmigranten als besmettingshaarden corona

KERKDRIEL/WAARDENBURG - Er zijn grote zorgen over de krappe huisvesting van arbeidsmigranten en wat dat kan betekenen voor de verspreiding van corona. Helemaal net nu het werkseizoen voor ze begint. ,,Er ontstaan potentiële nieuwe besmettingshaarden’’, stelt vakbond FNV. En willekeurig controleren of er te veel arbeiders bij elkaar wonen is onverantwoord, vindt de gemeente Maasdriel. 

De achthonderd Polen en Moldaviërs die in de Betuwe en de Bommelerwaard werken voor uitzendbureau VDU in Waardenburg wonen echt niet hutjemutje op elkaar ,,Hier wonen vijf tot zes mensen in een eengezinswoning. Keurig volgens de normen’’, zegt directeur Cees van Doorn. 

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.