Volledig scherm
PREMIUM
Bij Dorpshuis Gelre's End genieten 60-plussers van een erwtensoepbuffet als aftrap van de festiviteiten rond 300 jaar Paardenmarkt Hedel. © Roel van der Aa

Hedel loopt zich warm voor 300ste paardenmarkt

HEDEL - Erwtensoep, een boekpresentatie en de opening van een foto-expositie luidden zaterdagmiddag het derde eeuwfeest van de jaarlijkse paardenmarkt in.

Het duurt nog drie weken voor de jubileumeditie van de markt daadwerkelijk van start gaat, maar Hedel is al aardig in de stemming. Die indruk krijg je in elk geval tijdens een lunch in dorpshuis Gelre's End, waarvoor alle 60-plussers in het dorp zijn uitgenodigd. Het is volle bak, alle 150 beschikbare stoelen zijn bezet en de Hedelse senioren laten zich de warme erwtensoep goed smaken. ,,Erwtensoep en de paardenmarkt zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden", zegt Toos Brok (66), bestuurslid van de Hedelse Activiteiten Stichting (HAS) die de festiviteiten van vanmiddag organiseert. ,,Zolang ik me kan herinneren draaide het tijdens die dagen bij ons thuis altijd al om erwtensoep. Geen idee waar het vandaan komt, maar het moet een oude traditie zijn."