Volledig scherm
Ad Floor krijgt als eerste nieuwe brandweeronderscheiding © Brandweer Hedel

Herinneringsmedaille voor Ad Floor voor betrokkenheid bij jeugdbrandweer

HEDEL - Brandweerman Ad Floor heeft een herinneringsmedaille gekregen omdat hij sinds de oprichting 25 jaar geleden betrokken is bij de Jeugdbrandweer Hedel/Ammerzoden. 

Hij is in die tijd secretaris, penningmeester, voorzitter en hoofdjeugdleider geweest voor de kweekvijver van de brandweer. Ook is hij voor de Stichting Jeugdbrandweer Nederland Jeugdbrandweer Hedel/Ammerzoden jurylid bij regionale en landelijke wedstrijden. 

Volgens Robin de Haas, bevelvoerder van de post Hedel, is Floor de eerste in Nederland die de herinneringsmedaille krijgt. Floor neemt dit jaar afscheid als hoofdjeugdleider. Rond de uitreiking van de medaille had de post Hedel een verrassingsreünie van de jeugdbrandweer georganiseerd. 

Beste vrienden

Floor vond het grandioos dat hij de onderscheiding kreeg.  ,,Maar je doet niet iets om een medaille te krijgen. Je doet dingen niet voor de mooie toespraken. Je doet dingen omdat je er in gelooft. Als ik terug kijk op 25 hele mooie jaren jeugdbrandweer, zie ik jongelui die voor elkaar willen werken, zie ik totale vreemden die na 7 jaar jeugdbrandweer de beste vrienden zijn en blijven. Daar doe je het voor”, reageerde hij op Facebook.