Een impressie van de derde variant voor het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel: een autovrij dorpshart. Ter oriëntatie: rechts is het tunneltje naar het Gasthuisplein.
Volledig scherm
Een impressie van de derde variant voor het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel: een autovrij dorpshart. Ter oriëntatie: rechts is het tunneltje naar het Gasthuisplein. © MTD Landschapsarchitecten/gemeente Maasdriel

Het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel straks autovrij? Inwoners en ondernemers mogen kiezen

VIDEOKERKDRIEL - Een autovrij dorpsplein is een van de varianten voor de herinrichting van het Mgr. Zwijsenplein en omgeving. Inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen tot en met zondag 13 december reageren op de plannen. Het centrum van Kerkdriel moet, zo zegt wethouder Erik van Hoften, een plek worden waar iedereen zich welkom voelt. ,,Op dit moment is het een beetje een rommeltje.”

 1. 
Bisdom hoopt dat Actie Kerkbalans gemis aan collectegeld wat kan compenseren
  PREMIUM

  Bisdom hoopt dat Actie Kerkbalans gemis aan collecte­geld wat kan compense­ren

  DEN BOSCH - Door corona is een aantal kerken gesloten of kan een dienst door maximaal dertig gelovigen worden bezocht. Dat scheelt een smak aan collecte- en kaarsengeld. Bisschop Gerard de Korte van bisdom ’s-Hertogenbosch hoopt daarom dat de jaarlijkse doneeractie Kerkbalans die zaterdag is begonnen, het gemis aan het (overigens al jaren) teruglopend ‘levend geld’ enigszins kan compenseren.
 1. Schokkende bodycambeelden: dit ziet een fotograaf tijdens de rellen in Eindhoven
  Play

  Schokkende bodycam­beel­den: dit ziet een fotograaf tijdens de rellen in Eindhoven

 2. Rodin (23) was dakloos: 'Het is een misverstand dat we niet geholpen willen worden'
  Play

  Rodin (23) was dakloos: 'Het is een misver­stand dat we niet geholpen willen worden'