De Bommelerwaard kleurt rood op de Gelderse kaart van Liander. Opgewekte stroom terugleveren was al een probleem door gebrek aan capaciteit, nu komt daar stroomafname bij.
Volledig scherm
De Bommelerwaard kleurt rood op de Gelderse kaart van Liander. Opgewekte stroom terugleveren was al een probleem door gebrek aan capaciteit, nu komt daar stroomafname bij. © Liander

Hobbels in stroomnet rond Zaltbommel zijn niet te omzeilen

ZALTBOMMEL - Nieuwe problemen op het stroomnet in Zaltbommel. Netbeheerder Liander meldt dat er naast terugleveringsproblemen inmiddels ook moeilijkheden zijn met de afname van elektriciteit.  En die hobbels zijn niet te omzeilen met technische trucs, het zogeheten congestiemanagement. De problemen gelden voor nieuwe aanvragen van grootverbruikers.

  1. Stroommolenaars in Bommelerwaard hebben de wind tegen; vertraging door cyberaanval en juridisch gedoe
    PREMIUM

    Stroommole­naars in Bommeler­waard hebben de wind tegen; vertraging door cyberaan­val en juridisch gedoe

    ROSSUM/ZALTBOMMEL/HOENZADRIEL - Het opwekken van stroom met de windmolens bij Zaltbommel heeft opnieuw vertraging opgelopen. Na leveringsproblemen met de apparatuur en de onherstelbare beschadiging van drie wieken is windpark Bommelerwaard-A2 nu de dupe van een cyberaanval op turbineleverancier Nordex. Eind april is nu ‘realistisch’ als moment waarop de molens gaan draaien.