Volledig scherm
PREMIUM
Rechercheurs van Forensische Opsporing pakken de kliko's in die bij de ramkraak zijn gebruikt. Op de achtergrond de Golf waarmee de winkel is geramd. © Bart Meesters

Hoe Black Friday in Zaltbommel zwarte vrijdag werd

UPDATEZALTBOMMEL - Ze hadden zich Black Friday heel anders voorgesteld. ,,We waren er helemaal klaar voor", zegt Anneke van Dijk, eigenares van parfumerie Pour Vous aan de Boschstraat in Zaltbommel. Zij en haar collega’s zijn op deze vrijdagmiddag inmiddels van de schrik bekomen na de ramkraak op de winkel. Na een paar uur keihard werken kon de winkel rond half elf zelfs alweer klanten ontvangen. Bijna alsof er niets gebeurd was.

Quote

Dit waren beroepscri­mi­ne­len. Ze wisten precies waar ze moesten zijn

Anneke van Dijk, Eigenares Pour Vous Zaltbommel

Wat dé dag van het hoogseizoen had moeten worden, begon met een enorme chaos. Rond drie uur in de nacht reden twee auto’s de Boschstraat in. Aangekomen bij de parfumerie sloegen mannen de zijruiten in van de auto’s die voor de winkel stonden, haalden die van de handrem en duwden ze aan de kant. Zo kwam de weg vrij om met een donkerkleurige Golf de beveiligde ingang van de zaak te rammen. Ze hadden twee kliko’s meegenomen om hun buit snel mee naar buiten te kunnen nemen.