Volledig scherm
Dubbel goed nieuws voor hondenbezitters in de gemeente Maasdriel. © Shutterstock

Hondenbelasting gaat in Maasdriel fors omlaag

KERKDRIEL - Hondenbezitters in de gemeente Maasdriel gaan in het nieuwe jaar bijna de helft minder hondenbelasting betalen. Het tarief gaat van 67 naar 37 euro per hond per jaar. 

Dat is het gevolg van het besluit van de gemeenteraad. Die gaf het college de opdracht om de baten van gemeentelijke heffingen beter te laten aansluiten bij de lasten die daar tegenover staan. Honden leveren Maasdriel nu nog 136.000 euro op, terwijl de voorzieningen in 2020 75.000 euro kosten. 

De belasting wordt geïnd door de BSR, die van de opbrengst betaald moet worden. De belastingdienst van de  Regio Rivierenland is ook de instantie die controleert op het bezit van honden.

Meer hondenlosloopgebieden

Er is nog meer goed nieuws voor hondenliefhebbers uit Kerkdriel en omgeving: Maasdriel het aantal hondenlosloopgebieden  en -uitlaatvelden verder uitbreiden. 

Hondenbelasting is een van de oudste belastingen van Nederland. In 240 van de bijna vierhonderd gemeenten in Nederland moeten eigenaren van honden betalen voor het bezit van hun huisdier. De gemeenten mogen de opbrengst gebruiken waar ze voor willen.